top of page
IMG_0866_edited.jpg
Wat?

De Verwondering is een vereniging zonder winstoogmerk die de uiteenlopende filosofisch-artistieke projecten van Stefaan Van Brabandt omkadert. Contactpersoon voor info en boekingen is Inge Geukens (klik             ).

Wie?
71106061_10216969365798727_8250898004026

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker.

 

Na zijn muziek- en drama-opleiding (Kleinkunst) aan Studio Herman Teirlinck studeerde hij Filosofie aan de Universiteit Antwerpen, waar hij magna cum laude zijn diploma van Master in de Wijsbegeerte behaalde. 

 

Hij was jarenlang als toneelschrijver en acteur verbonden aan het theatergezelschap De Koe, (onder de artistieke leiding van Peter Van den Eede), acteerde in diverse films en tv-series, en bracht als singer-songwriter onder de titel 'het is niets' een CD uit met eigen Nederlandstalige liedjes. 

 

Samen met Wim Helsen en Theo Maassen werkte hij in 2011 als co-scenarist en acteur mee aan de experimentele fictie-reeks 'Geen Probleem' voor de Nederlandse VPRO.

 

In 2014 maakte hij voor Canvas de filosofie-reeks Het Voordeel van de Twijfel en schreef tevens het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks. Dit boek (“Het Voordeel van de Twijfel – hoe filosofie je leven kan veranderen”) werd een filosofische bestseller.

 

In 2015 schreef en regiseerde hij de theatermonoloog SOCRATES, gespeeld door Bruno Vanden Broecke, een eerste in een reeks filosofen-monologen.

In seizoen 2017-18 volgt de tweede monoloog: MARX, gespeeld door Johan Heldenbergh.

En in 2019 SPINOZA, gespeeld door Han Kerckhoffs.

In 2022 schreef en regisseerde hij SARTRE & DE BEAUVOIR, gespeeld door Sien Eggers en Frank Focketyn.

Verder schreef en regisseerde hij de afgelopen jaren in opdracht van verschillende gezelschappen diverse stukken, o.a. HECHTEN (ook verfilmd als TRIO) en DE MOOISTE TIJD VAN ONS LEVEN.

Naast zijn werk voor theater en tv, was hij tussen 2004-2015 gastdocent aan hogescholen in Antwerpen, Tilburg en Gent.

bottom of page