top of page

“Uitstekend geacteerde Socrates.”

(Hein Janssen, De Volkskrant)

-

“De monoloog Socrates is de eerste van een door Stefaan Van Brabandt geschreven reeks over grote filosofen, die nu al naar meer smaakt … Over Socrates werd gezegd dat hij zo opdringerig was als een horzel, maar de Socrates van Vanden Broecke is eerder voorzichtig en genuanceerd en daarmee des te overtuigender. Hij speelt warm, intelligent en met een subtiel gevoel voor humor … De redeneringen van Socrates zijn zó actueel en prikkelend dat je verlangt naar een wekelijkse aflevering.“

(AnitaTwaalfhoven, De Theaterkrant)

-

“Niet te missen.”

(Filosoof Johan Braeckman)

-

“De tandem Van Brabandt-Vanden Broecke verdient applaus voor de soberheid waarmee ze hun onderwerp benaderden. Het vragenvuur waarin Socrates zich voor zijn dood bevindt, verwordt in die aanpak tot een universeel en tijdloos kader zonder daarvoor aan authenticiteit of actuele waarde in te moeten inboeten. (...)

Socrates bewijst dat filosofie tot haar recht komt op de planken. We kijken al uit naar de rest van de reeks.”

(VETO, Leuvens Studententijdschrift)

-

“Socrates is een warm en met zorg gemaakt eerste deel van een veelbelovende monologenreeks die de grootste denkers in het voetlicht plaatst omdat deze wereld meer dan ooit nood heeft aan hun verlicht, verzachtend en verrijkend denken. (…) In een regie van Stefaan Van Brabandt transformeert Bruno Vanden Broecke tot een vertederend eerlijke en twijfelende Socrates. Nooit gedacht dat we aan de lippen van een filosoof zouden hangen die al 2500 jaar gestorven is…”

(Els Van Steenberghe, Knack.)

-

“Boeiend aan deze eerste voorstelling is de spanning tussen haar ontvoogdende missie en de leer die ze ontvouwt. Socrates verdedigt de eeuwige vraag, de waarheid van het niet-weten. (...)

Veertig jaar na Julien Schoenaerts en zijn legendarische Apologie van Socrates, zoekt Bruno Vanden Broecke de waarheid veeleer in de naturel dan in de retoriek. Soms vliegt hij vurig op, soms staat hij weifelend met de tip van zijn schoen in het zand te draaien. ‘Ik heb geen filosofie, ik filosofeer.’ Het maakt van Socrates een fijne injectie van gezonde twijfel, als vaccin tegen alle evidenties, alle loze kretologie.”

(Wouter Hillaert, De Standaard)

-

“Sterkste tandem sinds Eddy Merckx-Vic Van Schil. Must see.”

(Marc Coenen, voormalig nethoofd CANVAS)

bottom of page