top of page

GEEN PROBLEEM (vpro)

Experimentele fictiereeks uit 2011 van en met Theo Maassen, Stefaan Van Brabandt en Wim Helsen

"'Geen probleem' is de komedie van de ernst, waarbij lachen een intiem genoegen is, met een bitter nasmaakje."

Dwarskijker (RV) in Humo

"Geen probleem! neemt het leven en iedereen op de korrel. Humor bij deze mannen mag subtieler zijn, gênanter ook. We zagen geniale stukken. Zoals de openingsdiscussie waarin een scène uit Pulp fiction de aanleiding is voor een meningsverschil tussen de drie. Ze zegt alles over elk van hen en de relatie waar ze in zitten. De focus op details en de manier waarop de camera de geniepige emoties vast weet te leggen, hield ons een hele uitzending in de ban."

De Standaard

"Vergis u niet: deze atypische tragikomische reeks over vriendschap moet u absoluut zien want is de moeite waard. Ontroerend, spannend en echt geestig. Niet het zoveelste serietje van dertien in een dozijn, maar een origineel en -toegegeven- speciaal werkstuk, bedacht en uitgewerkt door het 'bullshittende' gestoorde drietal zelf."

De Morgen

"Herkenbare karakters, geestige dialogen en situaties. Tragikomedie uit de onverwachte hoek van wie meer nog dan als acteurs en schrijvers als komedianten bekend staan. Well made en mooi intiem geregisseerd."

De Groene Amsterdammer

"‘Geen probleem' gaat over contact tussen mensen. Of eigenlijk gaat het vooral over het onvermogen om contact te maken. Zowel intern als extern. Dat onvermogen uit zich in rookgordijnen. Alle drie vluchten de vrienden in wat hen tegenhoudt. En dat wekt de nodige irritaties op. ‘Geen probleem' geeft mooi weer hoe de moderne man tobt met zijn ongenoegens. De beroemde cast weet een drietal goed gelukte karakters neer te zetten. ****"

CUTTING EDGE

bottom of page